Konferencja "Leczenie żywieniowe - standardy, wyzwania, dobre praktyki" - Śląska Izba Lekarska

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej  szczegółów w naszej Polityce prywatności i cookies.
  • BIP
Otwórz menu/Zamknij menu

 

Śląska Izba Aptekarska serdecznie zaprasza na Konferencję: "Leczenie żywieniowe - standardy, wyzwania, dobre praktyki"która odbędzie się 17 czerwca (wtorek) 2025 r. w Domu Lekarza przy ul. Grażyńskiego 49A w Katowicach.

Warunkiem otrzymania 6 punktów edukacyjnych "twardych" jest zapis na szkolenie przez stronę www.katowice.oia.pl i uczestnictwo w szkoleniu oraz pozytywne rozwiązanie testu.

Patronat nad wydarzeniem objęły: Śląska Izba Aptekarska oraz Śląska Izba Lekarska.

Ilość miejsc jest ograniczona.

Rejestracjahttps://katowice.oia.pl/tutorial/details/364

 

 

Leczenie żywieniowe- standardy, wyzwania, dobre praktyki

Miejsce: Dom Lekarza, ul. Grażyńskiego 49 A, Katowice.

 

9.00 - 9.45   mgr farm. Kamila Żyła, Uniwersyteckie Centrum Kliniczne w Katowicach.

Ile kosztuje niedożywienie?

9.45 - 10.30  mgr farm. Magdalena Wieczorek, Wojewódzki Szpital Specjalistyczny w Rybniku.

Farmaceuta jako członek zespołu żywieniowego.

10.30 - 11.15  dr n. farm. Witold Brniak, Katedra Technologii Postaci Leku i Biofarmacji Uniwersytet Jagielloński Collegium Medicum w Krakowie.

Zasady bezpiecznej i skutecznej podaży leków u pacjentów żywionych drogą sztucznych dostępów  do przewodu pokarmowego.

11.15 - 11.45  Przerwa kawowa.

11.45 - 12.30  mgr Agnieszka Drążkiewicz – Miszczak, Dział Medyczny Fresenius-Kabi.

Emulsje tłuszczowe w żywieniu klinicznym - dlaczego kwasy omega-3 mają znaczenie? (rekomendacje ekspertów 2024, rekomendacje polskie 2025).

12.30 - 13.15  mgr farm. Justyna Zamarska, Pracownia Żywienia Pozajelitowego Szpital Uniwersytecki w Krakowie

Standaryzacja procesu sporządzania mieszanin do żywienia pozajelitowego jako nieodzowny element systemu zarządzania jakością.          

13.15 - 14.00  Lek. med. Tomasz Pierścieński, specjalista anestezjologii i intensywnej terapii, Poradnia Żywienia Pozajelitowego w Bytomiu, Poradnia Żywienia Dojelitowego w Gliwicach.

Powikłania żywienia klinicznego.

14.00 - 14.30 Przerwa na lunch.

Warsztaty Sala 010  Poziom -1

14.30 - 15.00  mgr farm. Magdalena  Wieczorek, Wojewódzki Szpital Specjalistyczny w Rybniku.

ABC suplementacji.

15.00 - 16.00 Warsztaty praktyczne  z aktywacji worków RTU - warsztaty odbędą się w sali 010, poziom -1 w godz. 14.30-16.00.

 

Osobna rejestracja pod linkiem: https://katowice.oia.pl/tutorial/details/365

Warunkiem otrzymania 2 punktów edukacyjnych "twardych" jest zapis na szkolenie przez stronę www.katowice.oia.pl i uczestnictwo w szkoleniu oraz pozytywne rozwiązanie testu.

 

2505 some leczenie zywieniowe1

Udostępnij